Η Συμμαχία Πολιτών για τις αντιπαραθέσεις γύρω από το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων

Ακόμα ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα την κυπριακή κοινωνία μετατράπηκε σε πεδίο αντιπαραθέσεων, αντί να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες για να εκτονωθεί η κρίση που επικρατεί γύρω απ’ το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων που εφάρμοσε η ΚΔ.

Από την πρώτη στιγμή η Συμμαχία Πολιτών υπέδειξε όπως προκύψει τάχιστη διερεύνηση όλων των πτυχών του προγράμματος πολιτογραφήσεων, ζητώντας μάλιστα διερεύνηση όσων εντόπιζε ο Γενικός Ελεγκτής στη σχετική του έκθεση, από ανεξάρτητη επιτροπή.


Την ίδια ώρα όμως καλέσαμε και τον ίδιο τον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, όπως αποταθεί στο Ανώτατο, για να γίνουν ξεκάθαρες οι συνταγματικές του αρμοδιότητες και έτσι να δοθεί λήξη στην κρίση θεσμών που επικρατεί. Γιατί τελικά φαίνονται όλες οι πλευρές τεχνηέντως να συντηρούν την κρίση; Ενώ υπάρχει άμεση διέξοδος επιλέγουν τον δρόμο των αντιπαραθέσεων, εστιάζοντας στο δέντρο και όχι στο δάσος.


Διαπιστώνουμε παράλληλα ότι ο Γενικός Ελεγκτής επικρίνει τώρα και την Ερευνητική Επιτροπή στην οποία συμμετέχει και ο Βοηθός Γενικός Ελεγκτής. Θεωρούμε ότι όσο σημαντική είναι η διερεύνηση του ζητήματος των πολιτογραφήσεων άλλο τόσο είναι ο σεβασμός των θεσμών.


Είναι πολύ περίεργο κάποιος ανεξάρτητος αξιωματούχος να θεωρεί ότι αυτός ενσαρκώνει τον θεσμό του οποίου ηγείται. Η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν είναι μόνο ο Γενικός Ελεγκτής. Είναι και ο Βοηθός Γενικός Ελεγκτής και τα υπόλοιπα στελέχη της Υπηρεσίας. Φτάνει πια σ' αυτό τον τόπο να προσωποποιούνται όλα. Προσωπικές και κομματικές σκοπιμότητες έχουν διαβρώσει τα πάντα. Ο αλληλοσεβασμός έχει χαθεί και μαζί και η εμπιστοσύνη των πολιτών.

Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2020 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης