Η Συμμαχία Πολιτών για την κλιμακούμενη ένταση στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ

Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ με το αίμα να ρέει ασταμάτητα. Η ένταση κλιμακώνεται επικίνδυνα και η Συμμαχία Πολιτών εκφράζει και πάλι έντονη ανησυχία.

Αναμένουμε από το Συμβούλιο Ασφαλείας, την ΕΕ καθώς και τις μεγάλες δυνάμεις να παρέμβουν άμεσα, ούτως ώστε ν’ αποφευχθεί ο πόλεμος.


Οι σφοδρές συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ πρέπει να τερματιστούν άμεσα και να μην κλιμακωθούν σε γενικευμένο πόλεμο. Ακόμα και σ’ αυτή τη σύγκρουση, ο τουρκικός δάχτυλος μεθοδεύει την κατάσταση, ούτως ώστε να επωφεληθεί και πάλι από μία γενικευμένη σύρραξη.


Για ν’ αντιμετωπιστεί η τουρκική επιθετικότητα πρέπει πρώτα να δοθεί τέλος στην «τακτική του στρουθοκαμηλισμού». Όλοι οι μεγάλοι παίκτες της διεθνούς πολιτικής σκακιέρας οφείλουν να δώσουν τέλος στα επεκτατικά σχέδια της Άγκυρας.


Ας ελπίσουμε ότι η Τουρκία του Ερντογάν δεν θα βρεθεί αντιμέτωπη με πολιτικές κατευνασμού όπως βρέθηκε η Γερμανία του Χίτλερ, με αποτέλεσμα η Ευρώπη να πληρώσει σκληρό τίμημα σε αίμα και ανθρώπινες ζωές.