Η Συμμαχία Πολιτών για την καταβολή του 13ου μισθού

H Συμμαχία Πολιτών εκφράζει απογοήτευση για τις προθέσεις της εργοδοτικής πλευράς να τεθεί εν αμφιβόλω η καταβολή του 13ου μισθού στο σύνολο των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, λόγω της οικονομικής κρίσης που επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού.

Η Συμμαχία Πολιτών τονίζει ότι ο 13ος μισθός είναι κεκτημένο των εργαζομένων και κακώς επιχειρείται να τεθεί ως ζήτημα διαλόγου και διαπραγμάτευσης. Η εργοδοτική πλευρά ασκεί πιέσεις ούτως ώστε να μην καταβληθεί ο 13ος μισθός σε μερίδα εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Θεωρούμε ανεπίτρεπτο η εργοδοτική πλευρά να επιχειρεί ν’ αποκομίσει oφέλη, φέρνοντας προσκόμματα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.


Ο 13ος μισθός είναι αυτός που στήριξε χιλιάδες οικογένειες για να μπορούν διαχρονικά να περάσουν αξιοπρεπώς τις γιορτές των Χριστουγέννων. Πιθανή μη καταβολή του, ειδικά με τις ιδιάζουσες συνθήκες που επικρατούν, θα φέρει σε ακόμα πιο δεινή θέση μεγάλη μερίδα εργαζομένων.


Απευθύνουμε έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς όπως δουν το ζήτημα ανθρωπιστικά και όχι από τη σκοπιά του oφέλους και του πρόσκαιρου κέρδους.


Αντιπρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών και υποψήφιος Βουλευτής, Αχιλλέας Μαλαχουρίδης90 views0 comments