Η Συμμαχία Πολιτών για την Ημέρα της Μητέρας

Η Συμμαχία Πολιτών εύχεται χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες που κυοφορούν, γέννησαν, υιοθέτησαν και μεγάλωσαν παιδιά!

Σήμερα, παγκόσμια ημέρα μητέρας, γιορτάζει η ηρωίδα της διπλανής πόρτας. Οι ευχές ωστόσο δεν αρκούν για να στηρίξουν μια μητέρα αλλά και μια οικογένεια ώστε να φέρει το δύσκολο έργο που καλείται να φέρει εις πέρας.


Ως Συμμαχία Πολιτών, αναγνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται τη σύγχρονη εποχή για ένα νεαρό ζευγάρι που φέρνει στον κόσμο ένα παιδί, προώθησε προτάσεις τόσο για εκσυγχρονισμό και ενίσχυση της άδειας μητρότητας όσο και για καθιέρωση της άδειας πατρότητας, ούτως ώστε ο πατέρας να βρίσκεται στο πλευρό του παιδιού του καθώς και της συζύγου του, κατά το πρώτο διάστημα της γέννησης του τέκνου.


Ασφαλώς η οικονομική στήριξη δεν είναι αρκετή. Απαιτούνται πολλά παραπάνω. Στις σύγχρονες οικογένειες όπου εργάζονται και οι δύο και η μητέρα και ο πατέρας, χρειάζονται υποδομές που θα στηρίξουν τις οικογένειες όπως το υποχρεωτικό ολοήμερο σχολείο και η δημιουργία νηπιαγωγείων και βρεφοκομικών σταθμών στους χώρους εργασίας ή κοντά στους χώρους εργασίας. Υποδομές που θα απασχολούν τα παιδιά μέσα σε ένα προστατευόμενο, υγιές περιβάλλον στο οποίο θα φροντίζει τα παιδιά και θα τους προσφέρει εκείνες τις υπηρεσίες που δεν μπορούν οι εργαζόμενοι γονείς να προσφέρουν.11 views0 comments