Η Συμμαχία Πολιτών για την επίσκεψη Μπορέλ στην Τουρκία

Η Συμμαχία Πολιτών δηλώνει ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση και απαισιοδοξία μετά τις επαφές που είχε στην Άγκυρα ο Ύπατος Εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Μέσα από τις δηλώσεις με το πέρας των επαφών του Μπορέλ, εξάγουμε το συμπέρασμα ότι είτε η Κυβέρνηση δεν εξήγησε στον εκπρόσωπο της ΕΕ με ξεκάθαρο τρόπο πώς έχει η κατάσταση με την τουρκική προκλητικότητα, είτε ο κ. Μπορέλ εθελοτυφλεί και αρνείται να αντιληφθεί την πραγματικότητα.

Θεωρείται δεδομένο ότι μετά και από τις συγκεκριμένες επαφές, η Τουρκία θ’ αποθρασυνθεί ακόμα παραπάνω. Το παρελθόν αποδεικνύει ότι με παρόμοιες προσεγγίσεις η Άγκυρα γίνεται ακόμα πιο επιθετική εκτοξεύοντας απειλές κατά πάντων.

Πρέπει να μπει ένα τέλος στον στρουθοκαμηλισμό της Ευρώπης. Η ανοχή της ίδιας της ΕΕ ή αξιωματούχων της απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, καθίσταται πλέον συνενοχή.

Παράλληλα, καλούμε την Κυβέρνηση ν’ αλλάξει προσέγγιση και πολιτική έναντι χωρών οι οποίες παρεμποδίζουν την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία και να συμπαραταχθεί πλήρως με χώρες που υψώνουν ανάστημα.

Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2019 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης