Η Συμμαχία Πολιτών για την επέτειο της τουρκικής εισβολής

46 χρόνια από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή, δεν ξεχνούμε και τιμούμε τους ήρωές μας που θυσιάστηκαν στο βωμό της αντίστασης και της ελευθερίας.

20 Ιουλίου 1974. Ο Αττίλας θέτει σ΄ εφαρμογή το σχέδιο του για εισβολή και εν τέλει κατοχή της Κύπρου. Διαπράττοντας θηριωδίες, εκτοπίζει χιλιάδες Ελληνοκύπριους από τις πατρογονικές τους εστίες οι οποίοι παραμένουν πρόσφυγες έως σήμερα. Κάποιοι «έφυγαν» με την ελπίδα της επιστροφής. Η Τουρκία σκόρπισε το θάνατο στην Κύπρο, ντύνοντας χιλιάδες σπίτια στα μαύρα.


Δεν ξεχνούμε. Τιμούμε όσους αντιστάθηκαν και πέρασαν στο πάνθεον των ηρώων, απέναντι στον τούρκο εισβολέα. Νοσταλγούμε τα τουρκοκρατούμενα χωριά. Αγωνιζόμαστε για την επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους. Συμπάσχουμε και εκφράζουμε αλληλεγγύη σ’ όσες οικογένειες έχουν αγνοούμενους, ανεβαίνοντας το δικό τους γολγοθά.


Η Κύπρος παραμένει διχοτομημένο κράτος – μέλος της Ευρώπης, του οποίου μάλιστα ο κατακτητής εμπαίζει καθημερινά την ΕΕ και εκτοξεύει απειλές εναντίον όλων. Η Κύπρος βρίσκεται υπό την κατοχή του σύγχρονου Χίτλερ, ψάχνοντας τρόπους ν’ απεγκλωβιστεί. 46 χρόνια είναι πάρα πολλά. Είναι η ώρα οι μεγάλες δυνάμεις, η ΕΕ και οι διεθνείς οργανισμοί ν’ αναγνωρίσουν την πραγματικότητα και να εφαρμόσουν κοινή πολιτική αναχαίτισης του τουρκικού επεκτατισμού.


Ανάλογα και η Κυπριακή Κυβέρνηση πρέπει να προσανατολιστεί προς την κατεύθυνση της διεκδίκησης ουσιαστικών κυρώσεων επί της Τουρκίας. Στο εσωτερικό μέτωπο επιβάλλεται η αξιολόγηση των πολιτικών που εφαρμόζονται στο Κυπριακό ανεπιτυχώς εδώ και δεκαετίες και παράλληλα χάραξη νέας συνολικής στρατηγικής, ικανής να μας απαλλάξει από την Άγκυρα.


Τ’ οφείλουμε στους χιλιάδες που αντιστάθηκαν, στους χιλιάδες που ξεσπιτώθηκαν, στους χιλιάδες που νοσταλγούν.

43 views0 comments