Η Συμμαχία Πολιτών για την επέτειο καταστροφής της Χιροσίμα

75 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μαύρη επέτειο της ρίψης των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Σαν σήμερα πριν 75 χρόνια η ανθρωπότητα βρέθηκε ενώπιον ακόμα μίας ανείπωτης τραγωδίας, ως αποτέλεσμα της ρίψης ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα που στοίχισε τις ζωές σε δεκάδες χιλιάδες αθώους ανθρώπους.


Στον βωμό του πολέμου θυσιάστηκαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι προκαλώντας αισθήματα φρίκης και αποτροπιασμού, κάτι που υποδεικνύει την ανάγκη για πλήρη αποπυρηνικοποίηση της υφηλίου. Η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι αποτελούν ηχηρή υπενθύμιση, ότι τα πυρηνικά όπλα μπορούν να επιφέρουν τον όλεθρο και την καταστροφή. Η ανθρωπότητα δεν πρέπει να ξαναζήσει τέτοιο εφιάλτη. Ωστόσο μέχρι και σήμερα τα πυρηνικά όπλα δεν έχουν εξαλειφθεί με την απειλή να παραμένει ζωντανή. Απειλή που αγγίζει και την Κύπρο, αφού γεωγραφικά βρίσκεται κοντά στον πυρηνικό σταθμό του Άκκιουγιου της Τουρκίας. Επιστήμονες προειδοποιούν ότι η Κύπρος θα επηρεαστεί άμεσα από οποιοδήποτε τυχόν ατύχημα στον εν λόγω πυρηνικό σταθμό.


Η φετινή μαύρη επέτειος της Χιροσίμα, συνέπεσε με την τραγωδία στο Λίβανο, που σημειώθηκε πριν λίγες ώρες, σκορπίζοντας επίσης τον όλεθρο. Ο κυβερνήτης της Βηρυτού, Μαρουάν Αμπούντ, με δάκρυα στα μάτια χαρακτήρισε «εθνική καταστροφή» παρόμοια με τους βομβαρδισμούς στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, την έκρηξη που σημειώθηκε στο λιμάνι της πρωτεύουσας.


Η Συμμαχία Πολιτών αποτίει φόρο τιμής και ανάπαυσης των ψυχών των αδικοχαμένων θυμάτων.

24 views0 comments