Η Συμμαχία Πολιτών για την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Από την εξέγερση στο Σικάγο το 1886 μέχρι σήμερα, οι εργαζόμενοι έδωσαν σκληρούς αγώνες και θυσίασαν πολλά για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και των εισοδημάτων τους. Η Συμμαχία Πολιτών τιμά την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς και τους αγώνες των εργαζομένων σ’ όλο τον κόσμο, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.

Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς παραμένει επίκαιρο και διαχρονικό καθώς μέχρι και σήμερα τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα οποία κατακτήθηκαν με πολλούς αγώνες και αίμα, διακυβεύονται ή και συρρικνώνονται. Στην εποχή που ζούμε, όπου η παγκόσμια οικονομία κλονίζεται ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού, τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων σε πολλές περιπτώσεις καταργούνται.


Το ανθρώπινο εργατικό δυναμικό είναι το πιο γερό γρανάζι της παγκόσμιας μηχανής. Στόχος όλων πρέπει να είναι η διαφύλαξη και η επέκταση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η δημιουργία θέσεων εργασίας μ’ αξιοπρεπείς μισθούς, η στήριξη ευάλωτων ομάδων και πολλά άλλα.


Είναι γι’ αυτό το λόγο που το Κίνημά μας, εκ της ιδρύσεως του, προώθησε πληθώρα προτάσεων που σκοπό είχαν την κατοχύρωση και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Πρωτοστατήσαμε στην προώθηση της πρότασης για τον εθνικό κατώτατο μισθό, για την εθνική κατώτατη σύνταξη, την αφαίρεση του πέναλτι με 12%, προωθήσαμε την τροποποίηση του Περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νόμο για να καταπολεμήσουμε την έξαρση του φαινομένου της απόκρυψης της σχέσης εργοδότη-εργοδοτουμένου με την αγορά υπηρεσιών, καθώς και πολλά άλλα.


Η Συμμαχία Πολιτών απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό προς όλους τους εργαζόμενους αλλά και τους άνεργους συμπολίτες μας και εκφράζει πλήρη αλληλεγγύη και στήριξη στα δίκαια και διαχρονικά αιτήματα τους.


24 views0 comments