Η Συμμαχία Πολιτών για την επέτειο της 21ης Απριλίου

Ημέρα μνήμης της μαύρης επετείου της 21ης Απριλίου αλλά ημέρα τιμής για τα θύματα της Χούντας των Συνταγματαρχών, η οποία μετέτρεψε την Ελλάδα σε μια απέραντη φυλακή και έβαλε για μια επταετία τη Δημοκρατία στον γύψο.

Αποκορύφωμα των δικτατορικών αντιλήψεων και δράσεων της Χούντας ήταν το προδοτικό πραξικόπημα κατά του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, που άνοιξε την διάπλατα την κερκόπορτα στον Τούρκο εισβολέα, για να επιτεθεί και να έχει υπό την κατοχή του έως και σήμερα το 37% των εδαφών της ΚΔ.


Η 21η Απριλίου ήταν η απαρχή για την κυπριακή τραγωδία και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς. Η Συμμαχία Πολιτών εκφράζει τη συμπαράστασή και την αλληλεγγύη της στα χιλιάδες θύματα της Χούντας, στην Ελλάδα και την Κύπρο και δηλώνει με παρρησία ότι θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις για μια δημοκρατική και βιώσιμη λύσης για το Κυπριακό. Θα αντισταθούμε σθεναρά για ν’ ανατρέψουμε τα τετελεσμένα που επιδιώκει η Τουρκία να επιβάλει στη χώρα μας.


Με φάρο τα διδάγματα του παρελθόντος δεν πρέπει ποτέ ξανά να επιτρέψουμε στον φασισμό να επικρατήσει, η Δημοκρατία πρέπει να προστατευθεί και να διευρυνθεί. Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για τα δημοκρατικά μας δικαιώματα αλλά και να είμαστε συνεπείς στις δημοκρατικές μας υποχρεώσεις. Οφείλουμε να στεκόμαστε ανάχωμα σε όλους όσους πρεσβεύουν φασιστικές ιδέες.