Η Συμμαχία Πολιτών για τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

Έντονη ανησυχία από τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο τις τελευταίες μέρες. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν πρέπει ν’ αποκλείεται ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων ημερησίως, κάτι που πρέπει να θέσει σε κινητοποίηση και επιφυλακή τους πολίτες καθώς και τις αρμόδιες αρχές.

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο μπορεί να αναχαιτιστεί μόνο με την πιστή τήρηση των μέτρων εκ μέρους των πολιτών καθώς και με την αυστηρή επιτήρησή τους από τις αρμόδιες αρχές του κράτους.

Την ίδια ώρα, οι κρατικές υπηρεσίες πρέπει να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους σε υποστατικά για να διασφαλιστεί ότι τα μέτρα τηρούνται στο ακέραιο. Η Δημόσια Υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού. Η Κύπρος έως τώρα, χάρη στην τήρηση των μέτρων από τους πολίτες της, κράτησε τα επιδημιολογικά δεδομένα σε πολύ καλό επίπεδο. Κατανοούμε ότι οι πολίτες έχουν κουραστεί από τα μακροχρόνια μέτρα, εάν θέλουμε όμως να επιστρέψουμε στην καλή επιδημιολογική εικόνα δεν έχουμε άλλο δρόμο πέραν την πιστής εφαρμογής των μέτρων κοινωνικής απόστασης.


Την ώρα που η Οικονομία του τόπου δέχεται διαδοχικά πλήγματα, ένα πιθανό ολικό lockdown φαντάζει καταστροφικό και θα πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατόν ούτως ώστε ν’ αποφευχθεί. Λήψη αυστηρότερων μέτρων και εντατικοποίηση των ελέγχων θα πρέπει να είναι εκ των εργαλείων που θα χρησιμοποιήσει το κράτος, για ν’ αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο.

43 views0 comments