Η Συμμαχία Πολιτών για τη μαύρη επέτειο του Πραξικοπήματος

46 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα που άνοιξε την πόρτα στον τούρκο εισβολέα, για να ολοκληρωθεί το δίδυμο έγκλημα κατά της Κύπρου.

Σαν σήμερα πριν 46 χρόνια η Χούντα των Αθηνών και η προδοτική ΕΟΚΑ Β’ έθεταν σ’ εφαρμογή το καλοσχεδιασμένο σχέδιο για πραξικόπημα στην Κύπρο. Ένα πραξικόπημα που άνοιξε την κερκόπορτα στον Αττίλα, για να εισβάλει στην Κύπρο και να κατέχει μέχρι σήμερα περίπου το 37% του νησιού.


Κλείνουμε ευλαβικά το γόνυ στους ήρωες νεκρούς μας, που αντιστάθηκαν υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία και την Ελευθερία. Η θυσία τους παραμένει άσβεστη φλόγα για επανένωση και απελευθέρωση της πατρίδας μας.


Η Τουρκία μέχρι σήμερα δεν έχει εγκαταλείψει την επεκτατική της πολιτική. Αντιθέτως, αποθρασύνεται συνεχώς κλιμακώνοντας καθημερινά προκλήσεις και απειλές εναντίον όλων. Απαιτείται διαμόρφωση στρατηγικής για ν’ απεγκλωβιστούμε απ’ το αδιέξοδο στο οποίο μας έχει οδηγήσει η Τουρκία, με την αδιαλλαξία που επιδεικνύει σ’ ότι αφορά στη λύση του Κυπριακού.


Μ’ αφορμή τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής η Συμμαχία Πολιτών διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργο Λιλλήκα και τον Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου / Εξωτερικής Πολιτικής, Άγγελο Συρίγο. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί απόψε, Τετάρτη, 15/07/2020, στις 18:00 μ.μ και θα προβάλλεται απευθείας από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Συμμαχίας Πολιτών.

52 views0 comments