Η Συμμαχία Πολιτών για τη γραπτή δήλωση Μπορέλ

Νέα, γραπτή αυτή τη φορά, δήλωση, με την οποία η ΕΕ ζητά την άμεση αντιστροφή των πρόσφατων ενεργειών της Τουρκίας στην Αμμόχωστο, εξέδωσε σήμερα το πρωί ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ.

Η Συμμαχία Πολιτών εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση καθώς οι εταίροι μας επιμένουν στον άκαρπο δρόμο των ανακοινώσεων, που αποδεδειγμένα δεν φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ΕΕ δεν αλλάζει τακτική απέναντι στην Τουρκία, ούτε καν ακόμα και όταν η Τουρκία «έφτυσε» τα τελευταία Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.


Στη νέα γραπτή δήλωση Μπορέλ, λάμπει εκ νέου διά της απουσίας της οποιαδήποτε προειδοποίηση προς την Άγκυρα για λήψη και επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Συμπερασματικά, αντιλαμβανόμαστε ότι η ΕΕ δεν είναι διατεθειμένη να προβεί ούτε σε μία προειδοποίηση, για να προασπιστεί τα κράτη – μέλη και ευρύτερα τα ευρωπαϊκά συμφέροντα.


Όσο η ΕΕ και οι μεγάλες δυνάμεις συνεχίζουν την πολιτική του «κατευνασμού και στρουθοκαμηλισμού», τόσο η Άγκυρα θα γίνεται πιο ανεξέλεγκτη, αδιάλλακτη και επικίνδυνη για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

26 views0 comments