Η Συμμαχία Πολιτών για τη διαμαρτυρία κατοίκων Ιδαλίου


Δήλωση Αντιπροέδρου Συμμαχίας Πολιτών και υποψήφιου βουλευτή στην επαρχία Λευκωσίας, Αχιλλέα Μαλαχουρίδη.

Στο πλευρό των κατοίκων Ιδαλίου, οι οποίοι βρέθηκαν το πρωί έξω απ' το Προεδρικό Μέγαρο, ζητώντας δικαίως ξανά την απομάκρυνση των εργοστασίων ασφάλτου απ’ την περιοχή τους, βρέθηκε η Συμμαχία Πολιτών δια του αντιπροέδρου της, Αχιλλέα Μαλαχουρίδη.

Ως Συμμαχία Πολιτών ταχθήκαμε απ’ την πρώτη στιγμή συμπαραστάτες στον αγώνα των κατοίκων Ιδαλίου και της ευρύτερης περιοχής, γι’ αυτό και είμασταν παρόντες σ’ όσες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν. Το ίδιο θα πράξουμε και στο μέλλον, μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των κατοίκων για απομάκρυνση των εργοστασίων, τα οποία αποτελούν ωρολογιακή βόμβα για την υγεία των κατοίκων της περιοχής αλλά και γενικότερα για τη Δημόσια Υγεία.


Θ' ασκήσουμε όσες πιέσεις χρειαστεί ώστε το Τμήμα Πολεοδομίας να πράξει επιτέλους τ’ αυτονόητο. Είναι αδιανόητο ενώ υπάρχει σχετική απόφαση για μετακίνηση των ασφαλτικών απ’ την περιοχή, να μην έχει καταρτιστεί ένας Στρατηγικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός για την υλοποίηση της σχετικής απόφασης.

Επαναλαμβάνουμε ότι οι διαχρονικές ευθύνες του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως είναι τεράστιες. Τι και ποιον περιμένουν για να προχωρήσουν στην εκτέλεση των καθηκόντων τους; Δεν ζητούμε τίποτα παραπάνω, πέραν της εφαρμογής όσων έχουν αποφασιστεί. Το Κράτος έχει υποχρέωση να προσφέρει στους πολίτες του άριστη ποιότητα ζωής και υγείας.