Η Συμμαχία Πολιτών για θέσπιση κατώτατου μισθού

Αρνητική η στάση του υπουργείου Εργασίας σε ότι αφορά στη θέσπιση εθνικού κατώτατου μισθού εν μέσω πανδημίας, καθώς όπως διευκρίνισε η αρμόδια Υπουργός, τα σημερινά δεδομένα δεν επιτρέπουν επαναφορά της επίμαχης συζήτησης.

Η πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών προνοεί τη θέσπιση προσωρινών διατάξεων ώστε διά νόμου να καθοριστεί ότι για την διετία 2019-2020, ο γενικός κατώτατος μισθός για κάθε εργασία στη Δημοκρατία ανεξαρτήτως περιοχής, τόπου ή επαρχίας, δεν θα είναι χαμηλότερος του ορίου των €1.125. Η ρύθμιση αποσκοπούσε στην αποτροπή φαινομένων εκμετάλλευσης, που είχαν παρατηρηθεί παρά την ανάκαμψη της οικονομίας και τη μείωση της ανεργίας που σημείωνε, κατά τη δεδομένη στιγμή, η κυπριακή οικονομία.


Αφουγκραζόμαστε την αγανάκτηση συγκεκριμένης μερίδας πολιτών, που παλεύει για να έχει τα προς το ζην. Η οικονομική κρίση που επιφέρει η πανδημία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις λόγω COVID – 19, έχουν γονατίσει μεγάλες μάζες του πληθυσμού.


Γι’ αυτό και υποδεικνύουμε ότι η τ’ όλο ζήτημα πρέπει επιτέλους να ρυθμιστεί τώρα, αλλά να έχει εφαρμογή από 01/01/2022.


Στόχος της Συμμαχίας Πολιτών με την πρότασή της, είναι να δημιουργήσουμε ευκαιρίες ευημερίας για τους συμπολίτες μας βγάζοντας τους από τον κύκλο της φτώχειας.


Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2020 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης