Η Συμμαχία Πολιτών για τα επεισόδια στη Γαλλική Πρεσβεία

Επεισοδιακή συγκέντρωση έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία στη Λευκωσία, πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης δεκάδες Μουσουλμάνοι που βρίσκονται στην Κύπρο, υπακούοντας στην εντολή Ερντογάν για ξεσηκωμό κατά της Γαλλίας και ειδικότερα κατά του Γάλλου Προέδρου.

Η Συμμαχία Πολιτών καταδικάζει έντονα τα επεισόδια στα οποία προέβησαν οι συγκεντρωθέντες Μουσουλμάνοι, εναντίον της πρεσβείας μίας διαχρονικά φίλης χώρας προς την ΚΔ.


Την τρέχουσα χρονική συγκυρία κατά την οποία η Τουρκία εντείνει την επιθετικότητα της απέναντι στην ΚΔ, η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα που ύψωσε ουσιαστικά το ανάστημά της απέναντι στον Ερντογάν, ήταν η Γαλλία. Η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να συμπαρασταθεί στη Γαλλία για τις επιθέσεις που δέχεται τόσο από τον Ερντογάν όσο και από ακραία ισλαμικά στοιχεία.


Παράλληλα, καλούμε τις κυπριακές αρχές να εξετάσουν ενδελεχώς τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Γαλλική Πρεσβεία και να προβούν άμεσα στις ενδεδειγμένες ενέργειες. Δεν μπορούμε να κρύψουμε την απαρέσκεια μας, καθώς εντός της διαιρεμένης - λόγω της τουρκικής κατοχής - Λευκωσίας, δεκάδες Μουσουλμάνοι ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του Ερντογάν για «ξεσηκωμό» κατά της Γαλλίας.