Η Συμμαχία Πολιτών για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στη Λεμεσό

Προβληματισμός και ανησυχία από τ’ αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στη Λεμεσό. Οι αρμόδιες υπηρεσίες να τεθούν σ’ επιφυλακή ενώ και οι πολίτες από πλευράς τους πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα.

Τ’ αυξημένα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην πόλη της Λεμεσού αποδεικνύουν ότι δεν έχουμε ξεμπερδέψει από τον κορωνοϊό, αλλά αντιθέτως η νόσος βρίσκεται εντός της κοινότητας.


Η καλή επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η Κύπρος μέχρι στιγμής δεν πρέπει να επιφέρει εφησυχασμό, αλλά επαγρύπνηση για να διατηρηθεί. Οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας ενώ από πλευράς τους οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει ν’ αυξήσουν τους ελέγχους προς επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων.


Επίσης, η Συμμαχία Πολιτών εισηγείται όπως καταστεί υποχρεωτικός για τους εργοδότες, ο δειγματοληπτικός έλεγχος των εργαζομένων τους, σε περιοχές όπου παρατηρείται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων, όπως για παράδειγμα τώρα στην πόλη της Λεμεσού.


Είναι πάνω από τις δυνάμεις της Κύπρου, να τεθεί και πάλι κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία και την Οικονομία του τόπου. Τώρα είναι η ώρα να εντοπίσουμε τις εστίες μόλυνσης και να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού.

53 views0 comments