Η Συμμαχία Πολιτών για σύσκεψη αρχηγών και Κρατικό Προϋπολογισμό

Παρουσιάστηκε σήμερα σε σύσκεψη αρχηγών ο αναθεωρημένος κρατικός προϋπολογισμός, μετά την πρώτη καταψήφισή του από την Ολομέλεια της Βουλής. Εκ πρώτης όψεως του αναθεωρημένου κρατικού προϋπολογισμού, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας.

Στον αναθεωρημένο κρατικό προϋπολογισμό που θα κατατεθεί εντός ημερών ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, περιλαμβάνονται οι προτάσεις που υπέβαλε η Συμμαχία Πολιτών, κατά τις συναντήσεις που είχε με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και Θεσμούς ο Πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Λιλλήκας.


Εκφράζουμε ικανοποίηση για την υιοθέτηση των εν λόγω προτάσεων, καθώς αυτές μπορούν να στηρίξουν έμπρακτα τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, ειδικά την τρέχουσα χρονική περίοδο όπου κυριαρχεί η πανδημία και η οικονομική ύφεση που επιφέρει.


Οι προτάσεις της Συμμαχίας Πολιτών που ενσωματώνονται στον αναθεωρημένο κρατικό προϋπολογισμό αποτελούν σημαντικά κεκτημένα για την ίδια την κοινωνία, που θα οδηγήσουν την Κύπρο ένα βήμα μπροστά. Επαναλαμβάνουμε ότι δεν μπήκαμε στη λογική του πάρε – δώσε με την Κυβέρνηση, αλλά αντιθέτως διεκδικήσαμε και κατακτήσαμε ουσιαστικά οφέλη για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.


Αναμένουμε πλέον να δούμε αναλυτικά και σε λεπτομέρεια όλες τις αλλαγές που θα περιλαμβάνει ο νέος προϋπολογισμός, ούτως ώστε να καταλήξουμε και σε μία πιο ολοκληρωμένη αξιολόγηση.