Η Συμμαχία Πολιτών για συνέντευξη Χάρη Γεωργιάδη για Κυπριακό


Δήλωση υποψήφιου Βουλευτή Αμμοχώστου, Νίκου Χριστοφή

Ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και τέως Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, σε διαδοχικές συνεντεύξεις του και παρεμβάσεις του για το Κυπριακό το τελευταίο χρονικό διάστημα, αναφέρεται σε «ανάγκη για να μοιραστούμε την κυριαρχία», για «νέο Ρεαλισμό στο Κυπριακό», καθώς και την άποψή του ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι η μη λύση του Κυπριακού και υποδεικνύει ότι θα πρέπει να προετοιμαστούμε για κάτι τέτοιο.

Η προσέγγιση του κ. Γεωργιάδη ρίχνει νερό στον μύλο των στόχων και της τακτικής της Άγκυρας για αλλαγή του πλαισίου λύσης, ενώ ταυτόχρονα υποσκάπτει την προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας, για συνέχιση των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν στο Crans Montana.


Είναι άξιον απορίας γιατί ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ και τέως ΥΠΟΙΚ επέλεξε να προβάλει τη θέση για αποδοχή των «νέων πραγματικοτήτων» στο Κυπριακό, την περίοδο κατά την οποία βρισκόταν στην Κύπρο η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, για προετοιμασία της άτυπης πενταμερούς.


Δεν είναι τυχαίο που οι θέσεις που εξέφρασε ο Χάρης Γεωργιάδης μεταφράστηκαν και αναδημοσιεύτηκαν την ίδια ώρα στα τουρκικά ΜΜΕ. Τέτοιες ενέργειες δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην πατρίδα μας. Είναι κρίμα, για να εξυπηρετηθούν άλλες σκοπιμότητες να πλήττεται η εθνική μας υπόθεση.


47 views0 comments