Η Συμμαχία Πολιτών για συνεδρία επιτροπής Οικονομικών

Δεν υπάρχει λόγος για να υπάρχει περαιτέρω αναστολή των εκποιήσεων δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, κατά τη συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών.

Με μελανά χρώματα περιγράφηκε σήμερα η εικόνα της κυπριακής Οικονομίας και ειδικότερα η νέα φάση στην οποία εισέρχεται. Η προβλεπόμενη ύφεση αναμένεται να φέρει σε δεινή θέση εργαζόμενους και μικροεπιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Οικονομίας του τόπου.


Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι πολλούς μήνες πριν η Συμμαχία Πολιτών προειδοποιούσε με ανακοινώσεις και δημόσιες δηλώσεις στελεχών της, ότι τα μέτρα που λάμβανε η Κυβέρνηση δεν ήταν προς την κατεύθυνση των ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων αλλά αποτελούσαν επικοινωνιακές κινήσεις.


Στις 31 Μαρτίου 2020 η Συμμαχία Πολιτών μ' ανακοίνωσή της προειδοποιούσε ότι «από την ώρα της υπερψήφισης του νομοσχεδίου που προνοεί αναστολή δόσεων στα τραπεζικά δάνεια για περίοδο εννέα μηνών, ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ έχουν επιδοθεί σε μια ανελέητη εκστρατεία ψεύδους με στόχο να δικαιολογήσουν από τη μία την αδικαιολόγητη ψήφο τους και αφ’  ετέρου να παραπλανήσουν τους πολίτες και συγκεκριμένα χιλιάδες δανειολήπτες. Η μεγάλη και πικρή αλήθεια είναι ότι οι τραπεζίτες τα παίρνουν όλα και δεν δίνουν τίποτα. Όσο και να επιχειρείται η αλλοίωση της ουσίας της νομοθετικής ρύθμισης που έχει υπερψηφιστεί, οι δανειολήπτες θα νιώσουν για τα καλά στο πετσί τους ποιος τους έλεγε την αλήθεια και ποιος το ψέμα. Ποιος ψήφισε υπέρ των πολιτών στην κρίσιμη ψηφοφορία και ποιος ψήφισε υπέρ των τραπεζών». Δυστυχώς επαληθευτήκαμε. Η περίοδος που προβλέπαμε και προειδοποιούσαμε έχει φτάσει και πλέον το τίμημα το πληρώνουν ακριβά οι πολίτες.


Οι εικονικές κινήσεις στις οποίες προέβη τότε η Κυβέρνηση, με τις ευλογίες συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων, φέρνουν τώρα στο χείλος του γκρεμού τους δανειολήπτες. Ακόμα μία φορά γινόμαστε μάρτυρες άνισης κατανομής του κόστους της οικονομικής κρίσης, όμοια με την κρίση του 2013.


Καταλήγοντας, καυτηριάζουμε την ψηφοθηρική ευαισθησία των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων οι οποίες σήμερα κόπτονται τάχατες για τη δεινή οικονομική θέση συμπολιτών μας, ωστόσο είναι οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που καταψήφιζαν την πρόταση του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργου Λιλλήκα, για « μερική μείωση και αναστολή ενοικίων για προκαθορισμένο χρονικό διάστημα και με συγκεκριμένα κριτήρια». Αν νοιάζονταν στ' αλήθεια για την οικονομική δυνατότητα των πολιτών θα υπερψήφιζαν την τότε πρόταση και δεν θα την καταψήφιζαν λόγω μικροκομματικών συμφερόντων.