Η Συμμαχία Πολιτών για τη συνάντηση Τσαβούσογλου – Δένδια

Απαντήσεις σ’ όλες τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, έδωσε ο Έλληνας ομόλογός του, Νίκος Δένδιας, κατά την κοινή διάσκεψη Τύπου που είχαν χθες επί τουρκικού εδάφους.

Η Συμμαχία Πολιτών συγχαίρει τον Έλληνα ΥΠΕΞ για την αξιοπρεπή στάση που τήρησε, αφού έδωσε απαντήσεις σ’ όλες τις προκλήσεις που προηγήθηκαν απ’ τον Τσαβούσογλου.


Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ήταν ακόμα μία φορά προκλητικός, θέτοντας ζήτημα για τουρκικές μειονότητες στη Θράκη, ενώ δεν δίστασε να ισχυριστεί ψευδώς ότι η Τουρκία δεν παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο καθώς και ότι η Ελλάδα χρησιμοποιεί αθέμιτες πρακτικές στο μεταναστευτικό!


Ασφαλώς τέτοιου είδους προκλητικές προσεγγίσεις από την Τουρκία δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες, γι’ αυτό και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας αφού ο Έλληνας ΥΠΕΞ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.


Καταλήγοντας, υποδεικνύουμε ότι όσοι ακόμα ζουν στον κόσμο της αυταπάτης ως προς τις θέσεις και προθέσεις της Τουρκίας, είτε βρίσκονται στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό μέτωπο, καλά κάνουν να δουν τη δημόσια συζήτηση των δύο Υπουργών Εξωτερικών, ούτως ώστε να τους λυθούν όλες οι απορίες.