Η Συμμαχία Πολιτών για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Η Συμμαχία Πολιτών εκφράζει απογοήτευση για τα Συμπεράσματα που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σε σχέση με την τουρκική προκλητικότητα στην Κυπριακή ΑΟΖ, στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου καθώς και στο Αιγαίο.

Η πολιτική των λεκτικών καταδικών και κατευνασμού της Τουρκίας συνεχίζεται, μ’ αποτέλεσμα την περαιτέρω κλιμάκωση των προκλήσεων και των επιθετικών ενεργειών εκ μέρους της Άγκυρας.


Ανάλογα και σήμερα, η ατολμία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να αναφερθεί σε κυρώσεις, σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα κρατών – μελών της ΕΕ και παράλληλα τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, θα δώσει φτερά στα πόδια του Ερντογάν για να συνεχίσει και να κλιμακώσει ανεμπόδιστος τις προκλήσεις.


Η απουσία αναφοράς σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας αποτελεί χαστούκι για Κύπρο και Ελλάδα. Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι δεν έχουμε πλέον μία Ευρωπαϊκή Ένωση με αλληλεγγύη αλλά μία αλά κάρτ Ευρώπη που λειτουργεί με βάση τα γερμανικά συμφέροντα. Είναι τραγικό ότι οδεύουμε σε μια γερμανική Ευρώπη, που δεν ξεχνά τις διαχρονικές συμμαχίες της με την Τουρκία.