Η Συμμαχία Πολιτών για σύλληψη Ζολώτα

Συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής, στην Αθήνα, ο 47χρονος εφοπλιστής Μιχαήλ Ζολώτας, εναντίον του οποίου υπήρχε απ’ το 2016 διεθνές ένταλμα σύλληψης, το’ οποίο είχαν εκδώσει οι κυπριακές Αρχές, προκειμένου να δικαστεί για ενεργό δωροδοκία, δωροληψία, κατάχρηση εξουσίας και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η σύλληψη Ζολώτα και η πολυαναμενόμενη έκδοσή του στην Κύπρο, υπενθυμίζει σ’ όλους τη διαπλοκή που είχαν ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ με την εταιρία – φάντασμα «Focus», μέσω της οποίας στήθηκε το μεγάλο πάρτι υπόγειας χρηματοδότησης των δύο κομμάτων, ασφαλώς μ’ ανταλλάγματα προς τους Βγενόπουλο – Ζολώτα.


Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι η Δικαιοσύνη θ’ αφεθεί να λειτουργήσει αυτή τη φορά απρόσκοπτα για να λάμψει επιτέλους η αλήθεια. Οι χορηγίες που έλαβαν ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, προήλθαν από εταιρεία, η οποία είχε ευνοϊκή μεταχείριση απ’ τη Λαϊκή Τράπεζα και η οποία μεταχείριση ήταν μια από τις αιτίες που οδήγησε στο να έχουν οι Κύπριοι πολίτες κόστος, χάνοντας τις καταθέσεις τους στη συγκεκριμένη τράπεζα.


Αυτά τα μεγάλα χρηματικά ποσά, βρίσκονται ακόμα σε κομματικά ταμεία χωρίς να δόθηκαν ποτέ ουσιαστικές εξηγήσεις ούτε για τη διαδρομή τους ούτε για τ’ ανταλλάγματα που ανέμεναν αυτοί που τα χρηματοδοτούσαν.


Τα χρήματα που ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ έλαβαν, δεν ανήκαν στον κ. Ζολώτα αλλά ήταν οι οικονομίες των καταθετών της Λαϊκής, μέσω των οποίων εξαγόραζαν τη σιωπή και την εύνοια των δύο μεγάλων κομμάτων.