Η Συμμαχία Πολιτών για στήριξη συγκεκριμένων κατηγοριών μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Σε δεινή θέση βρίσκονται συγκεκριμένες κατηγορίες μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και αυτοεργοδοτουμένων, αφού παραμένουν αποκλεισμένοι απ’ την κρατική στήριξη που δόθηκε για ν’ αντιμετωπισθούν οι επιπτώσεις της πανδημίας. Επιβάλλεται η Κυβέρνηση να διορθώσει την αδικία καθώς και να προχωρήσει τάχιστα με την εγγύηση των δανείων των συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων, για να λύσουν τα προβλήματα ρευστότητας και λοιπών αναγκών που συσσωρεύονται εδώ και ένα χρόνο.

Δήλωση Γιώργου Ευσταθίου, Προέδρου Επαρχιακού Συμβουλίου Συμμαχίας Πολιτών Λεμεσού και Υποψήφιου Βουλευτή στην ίδια επαρχία με τον συνδυασμό «ΕΔΕΚ – Κοινωνική Συμμαχία»

Κραυγή απόγνωσης από μερίδα μικρών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και αυτοεργοδοτούμενων, αφού ενώ ανέστειλαν την εργασία τους εδώ και ένα χρόνο, εντούτοις λόγω της γραφειοκρατίας και του περίπλοκου περιεχομένου των σχετικών αιτήσεων, παραμένουν εκτός κρατικής στήριξης και ουσιαστικά αφέθησαν απ’ το κράτος στο έλεος του Θεού.


Επαναλαμβάνουμε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι εκείνες που χρήζουν μεγαλύτερης ανάγκης. Είναι αυτές ακριβώς οι επιχειρήσεις οι οποίες εργοδοτούν κυρίως Κύπριους εργαζόμενους. Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι μέχρι και σήμερα, συγκεκριμένες κατηγορίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν κατάφεραν να ενταχθούν στα σχέδια στήριξης και να επωφεληθούν της βοήθειας.


Καλούμε το κράτος να διορθώσει τη στρέβλωση και ν’ άρει την αδικία εις βάρος των συγκεκριμένων κατηγοριών μικρομεσαίων. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αρκετές περιπτώσεις μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες αν και ανέστειλαν τις εργασίες τους εδώ και ένα χρόνο, δεν κατάφεραν ν’ αποδείξουν την απώλεια τζίρου σε σχέση με το 2019. Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει με την εγγύηση δανείων για να λυθούν τα προβλήματα ρευστότητας που προκύπτουν καθώς και τις ανάγκες που συσσωρεύονται ένα χρόνο τώρα με έμφαση στις μικρές / μικρομεσαίες επιχειρήσεις.