Η Συμμαχία Πολιτών για σκάνδαλο σφαγείο Cypra και Γενική Λογίστρια

Ενώπιον ακόμα μίας ντροπιαστικής υπόθεσης με οσμή διαπλοκής και αδιαφάνειας βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία, μετά απ’ όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το σφαγείο Cypra – ιδιοκτησίας του συζύγου της Γενικής Λογίστριας – και ειδικότερα τη σύγκρουση συμφερόντων του ελεγκτικού οίκου που επέλεξε ο σύζυγός της Ρέας Γεωργίου για έλεγχο των οικονομικών του δραστηριοτήτων, ο οποίος ανήκει στον αδελφό της!

Η Συμμαχία Πολιτών ζητεί αυτεπάγγελτη έρευνα του Γενικού Εισαγγελέα για τη νέα υπόθεση αδιαφάνειας που βλέπει το φως της δημοσιότητας.


Είναι ακριβώς αυτά τα φαινόμενα τα οποία κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών, έναντι των θεσμών του κράτους.


Όπως έχει τονίσει και στο παρελθόν το Κίνημά μας, στην Κύπρο δεν υπάρχει επαρκές σύστημα εσωτερικού ελέγχου ούτε και θεσμικό πλαίσιο που να επιτρέπει τη διαφάνεια.


Το Κράτος μας έμαθε να λειτουργεί πυροσβεστικά και όχι προληπτικά, γι’ αυτό και το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο. Οι έλεγχοι γίνονται πάντα κατόπιν εορτής, διενεργώντας ουσιαστικά «αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος». Σ’ αντίθεση με άλλα κράτη, τα οποία πέραν του τελικού ελέγχου που διενεργείται από τις Ελεγκτικές Υπηρεσίες, εισήγαγαν παράλληλα και μηχανισμούς εσωτερικού ελέγχου, ούτως ώστε να κλείνουν «παραθυράκια» που επιτρέπουν σε επιτήδειους να εκμεταλλεύονται το σύστημα.


Η ατιμωρησία που παρατηρείται στην Κύπρο σε ότι αφορά τα φαινόμενα σκανδάλων, ενθαρρύνει τους επιρρεπείς στη διαπλοκή. Απαιτούνται εδώ και τώρα αποτρεπτικές ποινές, τέτοιες που θα λειτουργούν ανασταλτικά σε περίπτωση που κάποιος διανοείται να ξεγελάσει το Κράτος.

Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2020 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης