Η Συμμαχία Πολιτών για ρατσιστική επίθεση σε ευρωπαϊκό αγώνα και υποκρισία Ερντογάν

Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε το ρατσιστικό παραλήρημα του τέταρτου διαιτητή κατά του βοηθού προπονητή της τουρκικής ομάδας, Μπασακσεχίρ, χθες βράδυ, στο περιθώριο του ευρωπαϊκού αγώνα Παρί Σεν Ζερμέν – Μπασακσεχίρ. Ο Ρουμάνος διαιτητής, Σεμπάστιαν Κολτέσκου, αποκάλεσε «νέγρο» τον βοηθό προπονητή της Μπασάκσεχιρ, από το Καμερούν, Πιέρ Γουέμπο, αποβάλλοντάς τον από το παιχνίδι. Επικράτησε χαμός με το παιχνίδι να διακόπτεται τελικά άδοξα.

Η Συμμαχία Πολιτών καταδικάζει έντονα τη ρατσιστική επίθεση της οποίας γίναμε όλοι μάρτυρες από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Τέτοια θλιβερά περιστατικά δεν έχουν καμία θέση ούτε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους ούτε και μέσα στην κοινωνία.


Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία οφείλει ν’ αναλάβει δράση και να τιμωρήσει παραδειγματικά τον διαιτητή.


Αντιφατικό και οξύμωρο βέβαια αποτελεί το γεγονός ότι ο ρατσιστής και φασίστας Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, δεν έχασε την ευκαιρία για επικοινωνιακά παιχνίδια δηλώνοντας: «Καταδικάζω έντονα τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο βοηθός προπονητής της Μπασάκσεχιρ Πιέρ Γουέμπο και πιστεύω ότι θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από την ΟΥΕΦΑ. Είμαστε όλοι άνευ όρων κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων στον αθλητισμό και σε όλους τους τομείς της ζωής».


Είναι άκρως υποκριτικό όταν ο φασίστας Ερντογάν καταδικάζει το ρατσισμό, αφού καθημερινά προβαίνει σε ενέργειες και δηλώσεις που προάγουν τη μισαλλοδοξία και το μένος έναντι άλλων λαών.

31 views0 comments