Η Συμμαχία Πολιτών για ψήφισμα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

To ψήφισμα καταδικάζει τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στο Βαρώσι, ενώ ζητά παράλληλα απ' την Άγκυρα ν’ αντιστρέψει την απόφαση αυτή και ν' αποφύγει μονομερείς ενέργειες. Αναμένουμε πλέον απ’ την Κυβέρνηση όπως αξιοποιήσει το ψήφισμα στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου.

Η Συμμαχία Πολιτών χαιρετίζει το εν λόγω ψήφισμα, στο οποίο μεταξύ άλλων, καλεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «να διατηρήσει την ενοποιημένη του θέση έναντι των μονομερών και παράνομων ενεργειών της Τουρκίας, ν' αναλάβει δράση και να επιβάλει αυστηρές κυρώσεις ως απάντηση στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας».


Το Κίνημά μας καλεί την Κυβέρνηση όπως αξιοποιήσει το ψήφισμα, ενόψει του επερχόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον ερχόμενο Δεκέμβριο, για να επιτευχθεί ο στόχος της επιβολής ουσιαστικών κυρώσεων στην Τουρκία.


Η Συμμαχία Πολιτών κατ’ επανάληψη υποδείκνυε και υποδεικνύει ότι ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας, είναι ο δρόμος των σκληρών οικονομικών κυρώσεων στην Άγκυρα.


Κυρώσεις οι οποίες θ’ αναγκάζουν τον Ερντογάν να σκέφτεται δύο και τρεις φορές, πριν προχωρήσει σε νέες επιθετικές ενέργειες. Σ’ αντίθετη περίπτωση, η Τουρκία θ’ αποθρασυνθεί ακόμα παραπάνω και θα γίνει ακόμα πιο απειλητική.