Η Συμμαχία Πολιτών για ψήφιση Κρατικού Προϋπολογισμού

Με τις προτάσεις της Συμμαχίας Πολιτών οι οποίες υιοθετήθηκαν και ενσωματώθηκαν στον αναθεωρημένο κρατικό προϋπολογισμό, η κοινωνία και ειδικότερα οι ευάλωτες ομάδες ομάδες του πληθυσμού αποκομίζουν σημαντικά οφέλη. Παράλληλα δόθηκε τέλος στην περίοδο αβεβαιότητας εν μέσω της οικονομικής κρίσης που επιφέρει η πανδημία, ενώ και το Κυπριακό εισέρχεται σε επικίνδυνη και πολύ δύσκολη φάση, για την οποία απαιτείται ομοψυχία.

Στον αναθεωρημένο κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος υπερψηφίστηκε, υιοθετήθηκαν προτάσεις μας οι οποίες στηρίζουν και εξυπηρετούν τους νέους, τους συνταξιούχους, τους κατοίκους της υπαίθρου. Προτάσεις οι οποίες στηρίζουν τον απλό άνθρωπο και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.


Παραθέτουμε ενδεικτικά τις πιο σημαντικές προτάσεις μας που υιοθετήθηκαν και πλέον αποτελούν κοινωνικά κεκτημένα:


- Καθιέρωση εθνικού κατώτατου μισθού για να τερματιστεί η εκμετάλλευση των νέων μας.

- Εξασφάλιση εισοδημάτων για τους συνταξιούχους πάνω απ’ το όριο της φτώχειας.

- Σημαντικές πρόσθετες πιστώσεις ( 74 εκατομμυρίων ευρώ) γι’ αναβάθμιση των κρατικών νοσηλευτηρίων.

- Οικονομική χορηγία, η οποία φτάνει μέχρι τις 55 χιλιάδες ευρώ, για ζευγάρια τα οποία θέλουν να κτίσουν το σπίτι τους στην ύπαιθρο.

- Επίδομα κίνησης για κατοίκους απομακρυσμένων χωριών.


Η Συμμαχία Πολιτών αξιοποίησε το χρονικό διάστημα μεταξύ του πρώτου κατατεθέντος κρατικού προϋπολογισμού και του αναθεωρημένου, διεκδίκησε και τελικά κατέκτησε σημαντικά οφέλη για την κοινωνία.


Την ίδια ώρα άλλες πολιτικές δυνάμεις επένδυαν στην εμπαιγμό και την παραπλάνηση των πολιτών, κάνοντας λόγο για καταψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού, γιατί υποτίθεται θα έφερνε παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας ή θα έφερνε την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής μέσω της παράδοσης των φακέλων για τις πολιτογραφήσεις στην Ελεγκτική Υπηρεσία. Ασφαλώς πρόκειται για ψεύδος από πολιτικές δυνάμεις οι οποίες αποδεδειγμένα ήταν και είναι μέρος του συστήματος διαπλοκής.