Η Συμμαχία Πολιτών για πρόταση αυτοδιάλυσης της Βουλής

Λαϊκίστικη η πρόταση για αυτοδιάλυση της Βουλής, λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας της.

Η Συμμαχία Πολιτών, σ’ ότι αφορά στην πρόταση πολιτικών δυνάμεων για αυτοδιάλυση της Βουλής, με φόντο τις αποκαλύψεις του Al Jazeera για τις καταχρήσεις του πρόγράμματος πολιτογράφησης που έγιναν από αξιωματούχους, τονίζει ότι σε μια εποχή που πλημμυρίσαμε από σκάνδαλα διαπλοκής ας μην πλημμυρίσουμε κι από λαϊκισμό και δημαγωγία!


Αφού απομένουν ελάχιστοι μήνες για ολοκλήρωση της θητείας της υφιστάμενης βουλής, η εν λόγω πρόταση φαίνεται να στερείται ουσίας. Εάν απέμεναν 1-2 χρόνια θητείας στην εν λόγω Βουλή, τότε και η πρόταση αυτή θα ήταν ουσιώδης.


Η εν ενεργεία Βουλή έχει μπροστά της κρίσιμους σταθμούς, όπως η ψήφιση των προϋπολογισμών του κράτους και των ημικρατικών οργανισμών, τον ερχόμενο Δεκέμβριο και Ιανουάριο. Αυτές είναι οι προτεραιότητες της Βουλής και όχι λαϊκίστικες προτάσεις!


Καταλήγοντας, τονίζουμε ότι ως Κίνημα δεν αποδεχόμαστε την ισοπεδωτική κριτική. Εάν φαίνεται να υπάρχουν κάποια διεφθαρμένα πολιτικά πρόσωπα, δεν σημαίνει ότι το ίδιο ισχύει για όλους τους πολιτικούς. Κάτι τέτοιο στέλνει λανθασμένα μηνύματα προς την κοινωνία, η οποία ήδη δείχνει να γυρίζει την πλάτη στις πολιτικές δυνάμεις, αποδεχόμενη το εσφαλμένο συμπέρασμα ότι «όλοι είναι ίδιοι».


Υπάρχουν καθαρά πολιτικά πρόσωπα που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην προσφορά για το δημόσιο καλό και είναι τουλάχιστον άδικο να βάζουμε όλους τους πολιτικούς στο ίδιο ... τσουβάλι.

55 views0 comments