Η Συμμαχία Πολιτών για προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν – Τατάρ

Σ’ ακόμα ένα ρεσιτάλ προκλητικότητας και θρασύτητας ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί στις 15 Νοεμβρίου την κατεχόμενη Αμμόχωστο για «πικ – νικ», ενώ παράλληλα χάραξε από κοινού με τον Τατάρ, τη νέα γραμμή που θ’ ακολουθήσει η τουρκική πλευρά στο Κυπριακό.

Ταγίπ Ερντογάν και Ερσίν Τατάρ δήλωσαν με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι πλέον πρέπει να τεθεί στο τραπέζι η λύση δύο κρατών.


Ασφαλώς η εν λόγω δήλωση δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Αντίθετα, αποτελεί την υλοποίηση των τουρκικών σχεδιασμών για επεκτατισμό και εν τέλει προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία.


Η Άγκυρα υλοποιεί βήμα προς βήμα τους σχεδιασμούς της, δημιουργώντας τετελεσμένα. Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, προειδοποιούσε επανειλημμένα ότι μικρά κράτη όπως η ΚΔ, πρέπει να εργάζονται προς αποτροπή των τετελεσμένων πριν αυτά προκύψουν, παρά την ανατροπή των τελεσμένων όταν αυτά δημιουργηθούν.


Δυστυχώς, βρισκόμαστε ακόμα μία φορά θεατές στο θέατρο του παραλόγου του Ερντογάν στον ίδιο μας τον τόπο. Έστω και τώρα, Η Κυβέρνηση πρέπει να προσανατολιστεί στην κατεύθυνση των συμμαχιών που δύνανται να φρενάρουν την Τουρκία, καθώς και αξιοποίηση όλων των διπλωματικών εργαλείων ούτως ώστε να επιβληθούν ουσιαστικές κυρώσεις στην Τουρκία, που θα της επιφέρουν πραγματικό κόστος.