Η Συμμαχία Πολιτών για πορεία ερευνών για την κακοποίηση του Bruno


Δήλωση του Αντιπροέδρου της Συμμαχίας Πολιτών και υποψήφιου βουλευτή στην επαρχία Λευκωσίας, Αχιλλέα Μαλαχουρίδη.

Δεν έχει ακόμα κοπάσει ο σάλος που ξέσπασε μετά τη βάναυση κακοποίηση που υπέστη σκύλος στην ελεύθερη Αμμόχωστο, που έκανε το γύρο του διαδικτύου. Σήμερα το πρωί εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε στα ΜΜΕ ότι άνοιξε ο δρόμος για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η Συμμαχία Πολιτών χαιρετίζει την έναρξη των ερευνών από πλευράς αστυνομίας και αναμένουμε – όπως τονίσαμε και στη χθεσινή μας ανακοίνωση – απόδοση ευθυνών εκεί όπου προκύπτουν.


Παράλληλα εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας, καθώς από τη συζήτηση που προέκυψε στη δημόσια σφαίρα, αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο, απουσιάζει δυστυχώς η ουσία, η οποία δεν είναι άλλη από την αποτροπή στο μέλλον παρόμοιων θλιβερών περιστατικών. Πιο συγκεκριμένα:


Είναι πασιφανέστατο ότι οι λειτουργοί του Δήμου Αγίας Νάπας - όπως και κανένας λειτουργός στους υπολοίπους Δήμους ή Κοινότητες εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν έτυχαν καμίας ειδικής εκπαίδευσης προηγουμένως για να μπορούν να φέρουν τέτοιου είδους αποστολές εις πέρας. Ο τρόπος που μεταχειρίστηκαν το ζώο αλλά και όσα ειπώθηκαν εκ μέρους τους, καταμαρτυρούν ότι καμία σχέση δεν έχουν οι εν λόγω λειτουργοί με τους εξειδικευμένους διασώστες αδέσποτων ζώων.


Ο λόγος που προκύπτει το φαινόμενο των ανειδίκευτων λειτουργών περισυλλογής αδέσποτων ζώων σε Δήμους και Κοινότητες, είναι γιατί ουσιαστικά δεν έγινε ποτέ ένας ουσιαστικός και παραγωγικός διάλογος ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη, για να καταρτιστεί ένα πλάνο για το πώς θα εκπαιδευτούν άρτια οι λειτουργοί για περισυλλογή αδέσποτων ζώων.


Είναι αδιανόητο να ρίχνουμε στα βαθιά λειτουργούς τους οποίους ποτέ δεν εκπαιδεύσαμε και να έχουμε και την απαίτηση να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Με λίγα λόγια, τους λειτουργούς του Δήμου Αγίας Νάπας που είδαμε να πρωταγωνιστούν στο βίντεο, τους έριξαν στη μέση του ωκεανού χωρίς προηγουμένως να τους μάθουν να κολυμπούν!


Γι’ αυτό και υποδεικνύουμε, ότι αν δεν θέλουμε να γίνουμε ξανά μάρτυρες και νέων τέτοιων θλιβερών περιστατικών, πρέπει να εκπαιδευτούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι σε Δήμους και Κοινότητες, οι οποίοι έχουν στα καθήκοντά τους την περισυλλογή αδέσποτων ζώων. Αυτό θα γίνει μόνο με την έναρξη ενός υγιούς διαλόγου ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη, για να βρεθεί η χρυσή τομή για την άρτια εκπαίδευση των εν λόγω λειτουργών.