Η Συμμαχία Πολιτών για «πολιτική ισότητα» και Κυπριακό

Τόσο ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, όσο και πολιτικές δυνάμεις στην Κύπρο, συνεχίζουν να τρέφουν αυταπάτες ως προς τους στόχους της Τουρκίας αναφορικά με τη λύση του Κυπριακού.

Ενώ η Άγκυρα έχει κατ´επανάληψη και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο δηλώσει ότι αξιώνει «λύση δύο κρατών» ή Συνομοσπονδίας, μέσω αναγνώρισης «κυριαρχικής ισότητας», κάποιοι ισχυρίζονται ότι προσφέροντας στην τ/κ κοινότητα την πολιτική ισότητα, θα λυθεί το Κυπριακό με ΔΔΟ.


Θα το επαναλάβουμε για μια ακόμα φορά ότι η Τουρκία εκείνο τ’ οποίο επιδιώκει είναι να μετατρέψει την Κυπριακή Δημοκρατία σ’ ελληνοκυπριακό κράτος τ’ οποίο, ισότιμα με το ψευδοκράτος – τ’ οποίο θ’ αναγνωριστεί ως τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος- θα συνδημιουργήσουν τη Συνομοσπονδία. Αν κάποιοι είναι διατεθειμένοι ν’ αποδεχθούν τη Συνομοσπονδία, συγκεκαλυμμένη ή μη, οφείλουν να το πουν ξεκάθαρα στον λαό.


Δεν είναι πολιτική ισότητα που ζητά η Τουρκία. Αυτό το έχει εξασφαλίσει και με ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και δεν την αρκεί. Ας μην καμώνονται κάποιοι ότι δεν το αντιλαμβάνονται.

Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2020 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης