Η Συμμαχία Πολιτών για «πολιτική ισότητα» και Κυπριακό

Τόσο ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, όσο και πολιτικές δυνάμεις στην Κύπρο, συνεχίζουν να τρέφουν αυταπάτες ως προς τους στόχους της Τουρκίας αναφορικά με τη λύση του Κυπριακού.

Ενώ η Άγκυρα έχει κατ´επανάληψη και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο δηλώσει ότι αξιώνει «λύση δύο κρατών» ή Συνομοσπονδίας, μέσω αναγνώρισης «κυριαρχικής ισότητας», κάποιοι ισχυρίζονται ότι προσφέροντας στην τ/κ κοινότητα την πολιτική ισότητα, θα λυθεί το Κυπριακό με ΔΔΟ.


Θα το επαναλάβουμε για μια ακόμα φορά ότι η Τουρκία εκείνο τ’ οποίο επιδιώκει είναι να μετατρέψει την Κυπριακή Δημοκρατία σ’ ελληνοκυπριακό κράτος τ’ οποίο, ισότιμα με το ψευδοκράτος – τ’ οποίο θ’ αναγνωριστεί ως τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος- θα συνδημιουργήσουν τη Συνομοσπονδία. Αν κάποιοι είναι διατεθειμένοι ν’ αποδεχθούν τη Συνομοσπονδία, συγκεκαλυμμένη ή μη, οφείλουν να το πουν ξεκάθαρα στον λαό.


Δεν είναι πολιτική ισότητα που ζητά η Τουρκία. Αυτό το έχει εξασφαλίσει και με ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και δεν την αρκεί. Ας μην καμώνονται κάποιοι ότι δεν το αντιλαμβάνονται.