Η Συμμαχία Πολιτών για παρεμπόδιση φιλανθρωπικού έργου από άτομο που υποδύθηκε τον αστυνομικό

Ενώπιον ενός πρωτοφανούς γεγονότος βρέθηκε ο Επαρχιακός Γραμματέας της Συμμαχίας Πολιτών Αμμοχώστου την περασμένη Παρασκευή, ενώ συμμετείχε ενεργά σε φιλανθρωπικό έρανο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου.

Την περασμένη Παρασκευή, 11/09/2020, ενώ ο Επαρχιακός Γραμματέας της Συμμαχίας Πολιτών Αμμοχώστου βρισκόταν στο χώρο στάθμευσης της υπεραγοράς Lidl Αγλαντζιάς, συγκεντρώνοντας εισφορές από πολίτες για λογαριασμό του Αντικαρκινικού Συνδέσμου, έπεσε θύμα θρασύδειλης επίθεσης από πρόσωπο το οποίο υποδύθηκε τον Αστυνομικό της Γειτονιάς.


Ο εν λόγω κύριος, με άκρως απρεπή συμπεριφορά, ωρυόταν ότι το στέλεχος της Συμμαχίας Πολιτών υποτίθεται βρισκόταν στο χώρο παράνομα. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Επαρχιακός Γραμματέας της Συμμαχίας Πολιτών δεν έφερε κανένα διακριτικό του Κινήματός μας, παρά μόνο εμφανή διακριτικά του Αντικαρκινικού Συνδέσμου.


Το στέλεχός μας, μη θέλοντας να δώσει συνέχεια στην οχληρία που προκλήθηκε ανάμεσα σε δεκάδες πολίτες, παρουσίασε τα νόμιμα έγγραφα που κατείχε στον κύριο που παρουσιάστηκε ψευδώς ως Αστυνομικός της Γειτονιάς, σε μια προσπάθεια να δώσει άμεσα τέλος στην ανησυχία. Αντ' αυτού, ο κύριος που υποδύθηκε τον Αστυνομικό, μόλις είδε τα επίσημα νόμιμα έγγραφα εξεμάνη και πάλι, φωνάζοντας και διαπομπεύοντας άδικα το στέλεχός μας.


Η υπόθεση καταγγέλθηκε επίσημα χθες στον αρμόδιο αστυνομικό σταθμό, μέλη του οποίου δεσμεύθηκαν να επιληφθούν της υπόθεσης. Η Συμμαχία Πολιτών θα συνεχίσει να ελέγχει για την πορεία των ερευνών και απαιτούμε την απόδοση δικαιοσύνης, καθώς θεωρούμε ανεπίτρεπτη την παρεμπόδιση φιλανθρωπικού έργου, από άτομα που νομίζουν ότι επειδή «έχουν πλάτες» μπορούν ν' αποτελέσουν κράτος εν κράτει.