Η Συμμαχία Πολιτών για παραίτηση Συλλούρη

Την παραίτησή του από το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής ανακοίνωσε σήμερα ο Δημήτρης Συλλούρης, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις του ειδησεογραφικού πρακτορείου Al Jazeera.

Μετά από μεγάλη καθυστέρηση και τη μεγάλη κοινωνική πίεση καθώς και την πίεση από τα πολιτικά κόμματα, αλλά και για να αποφύγει την παύση του από την επόμενη Ολομέλεια, ο κύριος Συλλούρης προτίμησε και αποφάσισε τελικά να παραιτηθεί.


Η υπόθεση όμως δεν πρέπει να κλείσει εδώ. Η Συμμαχία Πολιτών επιμένει ότι η Γενική Εισαγγελία πρέπει να διερευνήσει εις βάθος όλες τις πτυχές που έχουν αναδειχθεί στην επιφάνεια, είτε αφορούν βουλευτές είτε κυβερνητικούς αξιωματούχους που ενδεχόμενα να εμπλέκονται σ’ αυτό το σύστημα διαπλοκής με τα διαβατήρια. Όπου υπάρχουν ποινικά αδικήματα να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, ανεξαρτήτως θέσεως, ιδεολογίας ή κόμματος.


Μόνο η τιμωρία όσων καταχρώνται της θέσης τους και παραβιάζουν νόμους, θα λειτουργήσει παραδειγματικά. Η ατιμωρησία θα συνεχίσει να εκκολάπτει και στο μέλλον τέτοια φαινόμενα.