Η Συμμαχία Πολιτών για πανδημία και περιοριστικά μέτρα

Μέχρι και σήμερα η Κυβέρνηση συνεχίζει ν’ ανατρέπει τις αποφάσεις τις οποίες η ίδια ανακοίνωσε πριν από ελάχιστες μέρες, σ’ ότι αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το «ράβε – ξήλωνε» που συνεχίζεται ακόμα και μετά τις επίσημες ανακοινώσεις των νέων περιοριστικών μέτρων, αποδεικνύει περίτρανα ότι η Κυβέρνηση δεν έχει έναν ουσιαστικό σχεδιασμό για αναχαίτιση της πανδημίας. Αντ’ αυτού, φαίνεται ότι οι εξελίξεις προλαβαίνουν την Κυβέρνηση η οποία τρέχει κατόπιν εορτής να περισώσει ότι περισώζεται.


Αναμέναμε μετά από ένα χρόνο και πλέον, που η πανδημία κυριαρχεί στις ζωές των πολιτών, ότι το Κράτος θα παρουσιαζόταν πιο έτοιμο και πιο ευέλικτο στις εξελίξεις. Εντούτοις η Κυβέρνηση δίνει την εντύπωση ότι ακόμα ζει στους πρώτους μήνες της πανδημίας, αδυνατώντας ακόμα μία φορά να προσαρμοστεί στις ανάγκες της εποχής και των πολιτών.


Η ικανοποίηση αιτημάτων μετά από αφόρητες πιέσεις που ασκήθηκαν, αποδεικνύει επίσης ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν έχει ως προτεραιότητά της την Δημόσια Υγεία αλλά την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων. Το ίδιο το κράτος χώρισε τους πολίτες του στα δύο: Αυτούς που μπορούν ν’ ασκήσουν πιέσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων και ν’ ανατρέψουν ακόμα και αποφάσεις που έχουν ανακοινωθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο και από την άλλη μεριά οι πολίτες που έχουν υποστεί μεγάλες θυσίες εδώ και τόσους μήνες και συνεχίζουν να τηρούν τα μέτρα που εξαγγέλλονται.


Η Κυβέρνηση επέτρεψε να παρουσιάζεται το φαινόμενο των πολιτών δύο ταχυτήτων, η Κυβέρνηση με την ανοχή της επέτρεψε να παρουσιάζεται το φαινόμενο του «Κράτους εν κράτει» και η ίδια η Κυβέρνηση εγκλώβισε το κράτος σε ένα αργό και αναποτελεσματικό εμβολιαστικό πρόγραμμα. Όλα τα πιο πάνω εντείνουν την καχυποψία των πολιτών απέναντι στο Κράτος, με αποτέλεσμα στην τελική να υπάρχει και αντίδραση ακόμα και κατά των μέτρων που ανακοινώνονται, με ότι αυτό συνεπάγεται.