Η Συμμαχία Πολιτών για Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η οποία επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας τα οποία απασχολούν όλο τον κόσμο. Όπως και πέρσι έτσι και φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας γιορτάζεται εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Συμμαχία Πολιτών εορτάζει και τιμά τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και παράλληλα εκφράζει θερμές ευχαριστίες στους επαγγελματίες στον τομέα της Υγείας. Τους ανθρώπους δηλαδή που βρίσκονται εδώ και ένα χρόνο που κυριαρχεί η πανδημία, στην πρώτη γραμμή του πολέμου με τον εχθρό.


Η Υγεία είναι ένα από τα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και πρέπει όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε αυτήν. Στην Κύπρο, έστω και με πολλές δεκαετίες καθυστέρηση, επιτεύχθηκε η μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση, αυτή του ΓΕΣΥ, την οποία το Κίνημά μας υπερασπίστηκε και στήριξε σθεναρά μέχρι την εφαρμογή του.


Απομένουν όμως πολλά για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο. Εκκρεμεί ακόμη η αναβάθμιση, η ενίσχυση και η αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων. Είναι υποχρέωση του κράτους να ενισχύσει τα δημόσια νοσηλευτήρια, που αποτέλεσαν και αποτελούν την ασπίδα απέναντι στην πανδημία.