Η Συμμαχία Πολιτών για Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού

Η Συμμαχία Πολιτών τιμά την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, η οποία καθιερώθηκε να εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου.

Ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία και οι φυλετικές διακρίσεις δεν έχουν καμία θέση στις κοινωνίες του 21ου αιώνα. Τασσόμαστε υπέρμαχοι της ισότητας και των ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων για όλους, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκευτικών πεποιθήσεων, χρώματος, σεξουαλικών προτιμήσεων κλπ.


Καμία αρνητική διάκριση ανθρώπου από άνθρωπο δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Δυστυχώς η κοινωνία και η πολιτεία μας, έχουν ακόμα δρόμο να καλύψουν μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο. Τα ρατσιστικά στοιχεία εξακολουθούν να υπάρχουν και να μολύνουν την κοινωνία με αρνητικά μηνύματα.


Τόσο η κοινωνία όσο και η Πολιτεία πρέπει ν’ απομονώσουν κάθε ρατσιστική φωνή. Ενώνουμε τις φωνές μας για τα θύματα του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας. Δίνουμε τέλος σε κάθε είδους ρατσισμό, ο οποίος πάντα οδηγεί στο φανατισμό με άκρως αρνητικά αποτελέσματα.


Καταλήγοντας, τονίζουμε ότι όπως καταδικάζουμε κάθε είδους ρατσισμό, έτσι ζητούμε και η λύση του Κυπριακού να μην είναι ρατσιστική. Να μην ξεχωρίζει και να μην διακρίνει τους ανθρώπους της Κύπρου με γεωγραφικά ή οποιαδήποτε άλλα κριτήρια. Μία ρατσιστική λύση του Κυπριακού θα εντείνει ακόμα παραπάνω τα μίση και τη διχόνοια ανάμεσα στις δύο κοινότητες.