Η Συμμαχία Πολιτών για Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, σε ανάμνηση της υπογραφής της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 10 Δεκεμβρίου 1948.

Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συμπίπτει με την κρίση που επιφέρει σ’ ολόκληρη την ανθρωπότητα η πανδημία, η οποία αναπόφευκτα προκάλεσε αποστέρηση των βασικών ανθρωπίνων μας δικαιωμάτων, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού.


Η υπεράσπιση, διασφάλιση και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελούν βασικές προτεραιότητες για τη Συμμαχία Πολιτών. Στην διχοτομημένη Κύπρο, εδώ και 46 χρόνια καταπατούνται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα ως επίπτωση της τουρκικής εισβολής και κατοχής.


Η δίκαιη λύση του Κυπριακού, θα επιτρέψει όπως οι Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Αρμένιοι, Μαρωνίτες και Λατίνοι, να ζήσουμε ειρηνικά, σε συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας σε μια ελεύθερη κοινή πατρίδα απολαμβάνοντας υπό καθεστώς ισονομίας και ισότιμα, όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και όλες τις δημοκρατικές ελευθερίες, χωρίς φυλετικές, θρησκευτικές ή άλλες διακρίσεις και αποκλεισμούς.