Η Συμμαχία Πολιτών για Κυπριακό

Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι ο ΓΓ ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, θα κάνει δεύτερες σκέψεις σ’ ότι αφορά στη σύγκληση της άτυπης πενταμερούς Διάσκεψης. Ως Συμμαχία Πολιτών έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι μία Διάσκεψη στην οποία δεν διαφαίνονται κοινές θέσεις και κοινοί στόχοι ανάμεσα στις πλευρές, ελλοχεύει πολλούς κινδύνους για τη δική μας πλευρά.

Η επιμονή της Άγκυρας να προδικάσει και να προκαθορίσει το αποτέλεσμα της άτυπης πενταμερούς Διάσκεψης, μέσω των προκλητικών και επιθετικών δηλώσεων που προκύπτουν καθημερινά από εκπροσώπους της, έχει ως στόχο να «νομιμοποιηθεί» η Τουρκία ν' αλλάξει πλαίσιο λύσης του Κυπριακού.


Με τη στροφή προς τη «λύση δύο κρατών», η Τουρκία υλοποιεί το πρώτο της βήμα για να επιτύχει τον απόλυτο της στόχο, που δεν είναι άλλος από την προσάρτηση των κατεχομένων.


Είναι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο που η Συμμαχία Πολιτών εκφράζει έντονη ανησυχία για την επιμονή του ΟΗΕ για σύγκληση της Διάσκεψης, αφού κάτι τέτοιο θα στρώσει το χαλί στην Τουρκία για να επιτύχει τους επεκτατικούς της στόχους.


Υποδεικνύουμε και πάλι ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το κενό χρονικό διάστημα για να προβληματίσει τον ΓΓ του ΟΗΕ, καθώς και τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ως προς τη χρησιμότητα αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύει η σύγκληση μίας τέτοιας Διάσκεψης.