Η Συμμαχία Πολιτών για καταγγελίες Ομοσπονδίας Συνδέσμου Ασθενών

Έντονο προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν οι δημόσιες καταγγελίες στις οποίες προέβη σήμερα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμου Ασθενών Κύπρου, Μάριος Κουλούμας, κάνοντας λόγο για κακομεταχείριση ασθενών στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Ο κ. Κουλούμας κατήγγειλε ότι υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ασθενών που ενώ εισάγονται σε καλή κατάσταση στα Δημόσια Νοσηλευτήρια και αντ’ αυτού, εξάγονται από το Νοσοκομείο με «πληγές, μολύνσεις, μώλωπες, χτυπήματα στο κεφάλι μετά από πτώσεις από τα κρεβάτια κ.α».


Αναφέρθηκε επίσης σε περιπτώσεις ασθενών που εντοπίστηκαν από τους οικείους τους γυμνοί στα κρεβάτια, ενώ άλλοι παραμένουν για ώρες αβοήθητοι στην αναμονή των Πρώτων Βοηθειών.


Ασφαλώς οι σχετικές καταγγελίες προκαλούν έντονο προβληματισμό για την ποιότητα περίθαλψης της οποίας τυγχάνουν κάποιοι ασθενείς. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να εγκύψει στις εν λόγω καταγγελίες και να κινήσει τις διαδικασίες προς άμεση διερεύνησή τους.


Η Δημόσια Υγεία είναι ένα από τα πολυτιμότερα κοινωνικά αγαθά και πρέπει να παρέχεται στους πολίτες ισόνομα, δίκαια και ποιοτικά!