Η Συμμαχία Πολιτών για φημολογούμενη άφιξη της Τζέιν Χολ Λουτ στην Κύπρο

Εντολή στη σύμβουλό του Τζέιν Χολ Λουτ ν’ αρχίσει διαβουλεύσεις μ’ όλους τους εμπλεκόμενους, ούτως ώστε να διαπιστώσει αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να συγκαλέσει άτυπη πενταμερή διάσκεψη για την Κύπρο, έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλούνται τα ΜΜΕ.

Η Συμμαχία Πολιτών θεωρεί ότι είναι θετικό το γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, πριν αποφασίσει για σύγκληση της άτυπης πενταμερούς, αποστέλλει την αντιπρόσωπό του για διερεύνηση των θέσεων των εμπλεκομένων μερών.


Χωρίς να θέλουμε να προδικάσουμε το αποτέλεσμα, δεν μπορούμε να μην διαπιστώσουμε ότι οι ξεκάθαρες δηλώσεις Τατάρ στην τουρκική εφημερίδα Σοζτζού, καθώς και οι σαφείς αναφορές των αξιωματούχων της Άγκυρας, δεν αφήνουν ουσιαστικό περιθώριο για πρόοδο.


Οι όροι και προϋποθέσεις που θέτει ο Τατάρ σε συνεννόηση με την Τουρκία, θα οδηγήσουν κι αυτή την προσπάθεια σ’ αποτυχία και παράταση του αδιεξόδου.


Η Κυβέρνηση, παράλληλα με την προσπάθεια του ΓΓ ΟΗΕ, θα πρέπει να εγείρει το ζήτημα και εντός της ΕΕ, προβάλλοντας τις απαράδεκτες τουρκικές θέσεις καθώς και τη φιέστα εντός της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου που ετοιμάζει ο Ερντογάν.