Η Συμμαχία Πολιτών για επιστολή Τατάρ στον ΓΓ ΟΗΕ

Επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, απέστειλε ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, επαναλαμβάνοντας – γραπτώς αυτή τη φορά – ότι επιδίωξη της τουρκικής πλευράς στο Κυπριακό είναι η λύση «δύο κρατών».

Με τον πλέον επίσημο τρόπο και εγγράφως, ο κατοχικός ηγέτης ξεκαθαρίζει τη λύση που θα επιδιώξει η Άγκυρα. Τάσσεται μάλιστα υπέρ της διεξαγωγής μίας άτυπης πενταμερούς διάσκεψης για να ξεκαθαρίσει, όπως δηλώνει, η κάθε πλευρά τις πραγματικές της προθέσεις και να διαφανεί κατά πόσο υπάρχει κοινό έδαφος μεταξύ των δύο μερών! Ως Συμμαχία Πολιτών διερωτόμαστε ποιο κοινό έδαφος μπορεί να υπάρξει, όταν η τουρκική πλευρά δηλώνει με κάθε ευκαιρία το στόχο της για λύση δύο κρατών.


Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες πρέπει να κάνει δεύτερες σκέψεις για την πραγματοποίηση μίας τέτοιας διάσκεψης, η οποία φαίνεται ότι θα έχει προδιαγεγραμμένο τέλος. Ποια η σκοπιμότητα διεξαγωγής μίας διάσκεψης, κατά την οποία γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι η τουρκική πλευρά θα επιμείνει στη θέση της για λύση δύο κρατών; Εκτός και εάν η όλη προσπάθεια έχει στόχο να «νομιμοποιηθεί» η Τουρκία ν’ αλλάξει το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού.