Η Συμμαχία Πολιτών για επέτειο Πολυτεχνείου

Τιμούμε και σήμερα την ηρωική αντίσταση των άοπλων φοιτητών που στάθηκαν απέναντι στις ερπύστριες της δικτατορίας και της Χούντας.

Μια χούφτα φοιτητών στάθηκε ικανή για να διαμορφώσει συνθήκες ανατροπής της Χούντας των Συνταγματαρχών και ν’ απαλλάξει την Ελλάδα από τη δικτατορία.


Διεκδικώντας τ’ αυτονόητα, στάθηκαν ηρωικά απέναντι στ’ άρματα μάχης. Ο στρατός δεν δίστασε να σκοτώσει δεκάδες φοιτητές, οι οποίοι θυσίασαν την ίδια τη ζωή τους για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία».


Η Συμμαχία Πολιτών τιμά τον αγώνα και τους νεκρούς του Πολυτεχνείου. Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένει διαχρονικό. Μάλιστα, την τρέχουσα χρονική περίοδο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, αφού απέναντι σ’ Ελλάδα και Κύπρο βρίσκεται η φασιστική Τουρκία.


Απέναντι στο δικτάτορα Ερντογάν, Κύπρος και Ελλάδα πρέπει να σηκώσουν ανάστημα. Αυτός ο λαός δεν έμαθε να γονατίζει, παρά μόνο μπροστά απ’ τους νεκρούς του. Η πολιτική του κατευνασμού και του καλού παιδιού απέτυχε και συνεχίζει να αποτυγχάνει παταγωδώς.

Η καλύτερη τιμή που οφείλουμε στους ηρωικούς φοιτητές του Πολυτεχνείου, είναι η αντίσταση μας στην κατοχή και στη διχοτόμηση. Είναι η συνέχεια του αγώνα τους για ελευθερία.