Η Συμμαχία Πολιτών για την επέτειο 1ης Απριλίου

Ο λαός μας δεν αισθάνθηκε ποτέ μικρός για να τα βάλει με τους μεγάλους!

Ο απελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ για την αποτίναξη του Αγγλικού ζυγού, αποτελεί διαχρονικό σύμβολο του άσβεστου πόθου του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία.


Η θυσία των ηρώων της ΕΟΚΑ είναι τρανό παράδειγμα του μεγαλείου ψυχής των Ελλήνων της Κύπρου. Είναι ακόμα μια απτή απόδειξη ότι ο Έλληνας δεν γονατίζει και δεν λυγίζει ποτέ. Αγωνίζεται μέχρι τέλους για την ελευθερία του, για τις αρχές και τις αξίες αυτού του τόπου.


Δυστυχώς, λίγα μόλις χρόνια μετά τη θυσία των παλληκαριών μας, οι πολιτικές της ηττοπάθειας και των υποχωρήσεων θέλουν να πείσουν αυτό το λαό να βολευτεί με λιγότερη ελευθερία, λιγότερη δημοκρατία, λιγότερη αξιοπρέπεια.


Οι Βρετανοί μέχρι και σήμερα επιλέγουν να βρίσκονται στην αντίπερα όχθη, αφού συμπορεύονται με την Τουρκία σ’ ότι αφορά στη λύση του Κυπριακού. Για αυτό και ως Κίνημα επανειλημμένα προειδοποιούσαμε και προειδοποιούμε ότι ο δρόμος προς Γενεύη όπου θα πραγματοποιηθεί η επικείμενη πενταμερής Διάσκεψη είναι στρωμένος από βρετανικές παγίδες.


Υποδεικνύουμε ακόμα μια φορά ότι ήρθε η ώρα, η Κυπριακή Δημοκρατία να ασκήσει πίεση στη Βρετανία, με μοχλό τις βρετανικές στρατιωτικές βάσεις, οι οποίες αντίκεινται στις αρχές του διεθνούς δικαίου, αλλά και στο δικαίωμα των λαών για αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία.


13 views0 comments