Η Συμμαχία Πολιτών για ένταξη ΟΚΥπΥ στην ΟΕΒ

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) ανακοίνωσε σήμερα την ένταξη του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) στη δύναμή της.

Η Συμμαχία Πολιτών εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση για την εν λόγω εξέλιξη. Φαίνεται ότι η Διεύθυνση και Διοίκηση του ΟΚΥπΥ δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο οργανισμός του οποίου είναι επικεφαλής, ανήκει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, για να προχωρούν σε τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες.


Στη σημερινή ανακοίνωση της ένταξης του ΟΚΥπΥ στην ΟΕΒ, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «στην αποστολή του Διοικητικού του Συμβουλίου και της ανώτατης εκτελεστικής του ηγεσίας για αυτονόμηση και διαχείριση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, της υπηρεσίας ασθενοφόρων και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ο ΟΚΥπΥ θα έχει την πλήρη στήριξη της ΟΕΒ». Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στην ηγεσία του ΟΚΥπΥ – αν και θα έπρεπε να το γνωρίζει – ότι τα νοσηλευτήρια που έχει ευθύνη να διοικήσει αποτελούν κρατική περιουσία!


Η Συμμαχία Πολιτών, ως το Κίνημα που έδωσε μεγάλες μάχες και στήριξε με τον εντονότερο τρόπο το ΓΕΣΥ, απαιτεί την άμεση αποχώρηση του ΟΚΥπΥ από την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων. Αξιώνουμε παράλληλα σχετική παρέμβαση του Υπουργού Υγείας και της Κυβέρνησης.


Υποδεικνύουμε στον ΟΚΥπΥ ότι οφείλει να καλύψει το χαμένο έδαφος για την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων και να ετοιμάσει επιτέλους ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για ενίσχυση κι αναβάθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων μας, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του ΓΕΣΥ αλλά και της πανδημίας.

178 views0 comments