Η Συμμαχία Πολιτών για διορισμό εκπροσώπου ΕΕ για Κυπριακό

Στον διορισμό εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αμέσως μετά την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, θα προχωρήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως απάντηση σε ερώτηση που κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής, Λουκάς Φουρλάς, με αφορμή την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, τον περασμένο Οκτώβριο.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησε ότι, αμέσως μετά την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, η ΕΕ θα διορίσει εκπρόσωπο στην αποστολή καλών υπηρεσιών του ΟΗΕ», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Απ΄την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκύπτει το συμπέρασμα ότι η ΕΕ θα είναι απούσα από την άτυπη πενταμερή Διάσκεψη της Γενεύης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει λόγο για διορισμό εκπροσώπου αφού πρώτα αρχίσουν οι συνομιλίες, άρα δεν αναφέρεται στο στάδιο της άτυπης πενταμερούς Διάσκεψης.


Η εν λόγω εξέλιξη εντείνει ακόμα παραπάνω τις ανησυχίες της Συμμαχίας Πολιτών σ' ότι αφορά στην έκβαση της άτυπης πενταμερούς Διάσκεψης, αφού ζητούσαμε και ζητούμε ενεργό εμπλοκή της ΕΕ.