Η Συμμαχία Πολιτών για δημοσίευμα Al Jazeera περί κυπριακού επενδυτικού προγράμματος

Στο μάτι του κυκλώνα ακόμα μία φορά η Κύπρος για το επενδυτικό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις και να διασφαλίσει απόλυτη διαφάνεια.

Το δημοσίευμα από το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο Al Jazeera για το το πρόγραμμα χορήγησης κυπριακών διαβατηρίων εκθέτει ξανά την Κυπριακή Δημοκρατία.


Ενώ κατά το πρόσφατο παρελθόν η Κυβέρνηση διατυμπάνιζε ότι εφαρμόζονται πλέον αυστηρά μέτρα ελέγχου κατά τη διαδικασία παραχώρησης κυπριακών διαβατηρίων, εντούτοις και πάλι το εν λόγω κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα.


Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις ούτως ώστε να διαγράψει τις όποιεσδήποτε σκιές αφήνονται να αιωρούνται, γύρω από το σύστημα πολιτογραφήσεων. Η Κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει και να παρέχει απόλυτη διαφάνεια σε ότι αφορά στις διαδικασίες αλλά και στους μηχανισμούς εξέτασης και έρευνας των αιτούντων για κυπριακή υπηκοότητα.


Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι οι αρμόδιοι απέκρυψαν στοιχεία ή δεν προχώρησαν στη δέουσα έρευνα, τότε πρέπει να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους, για να δοθεί ένα τέλος επιτέλους στο διεθνή διασυρμό του ονόματος της χώρας μας.

63 views0 comments