Η Συμμαχία Πολιτών για δήλωση ΠτΔ περί τέλους του Κυπριακού Ελληνισμού

Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, περί τέλους του Κυπριακού Ελληνισμού σε περίπτωση στρατικοποίησης της λύσης, ενθαρρύνει ένα επεκτατικό κράτος όπως η Τουρκία, για να συνεχίσει τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες.

Ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε ότι ένα κράτος που δεν θέλει πόλεμο οφείλει να διαθέτει ισχυρή άμυνα για να λειτουργεί αποτρεπτικά προς άλλα κράτη που πιθανόν να επιδεικνύουν επεκτατική πολιτική.


Η αποτρεπτική ισχύς θα μπορούσε να αποθαρρύνει την Τουρκία απ' το να επιχειρήσει την όποια στρατιωτική σύρραξη πιθανόν να επιδιώξει. Αντίθετα, με την πολιτική που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενθαρρύνεται η Τουρκία για να υλοποιήσει τους στόχους της με στρατιωτικά μέσα.


Η ενίσχυση της Άμυνας της ΚΔ θα έπρεπε να θεωρείται εκ των ουκ άνευ για ένα ημικατεχόμενο νησί. Τη στιγμή μάλιστα που διαπιστώνεται ότι ο κατακτητής γίνεται περαιτέρω επικίνδυνος μέρα με τη μέρα.


Αν θέλουμε ειρήνη, πρέπει να ενδυναμώσουμε και να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας ισχύ μέσα από αναβάθμιση της Άμυνάς μας.

96 views0 comments