Η Συμμαχία Πολιτών για δηλώσεις Τσαβούσογλου και Κυπριακό

Την ξεκάθαρη πλέον στάση της Τουρκίας για λύση δύο κρατών, έθεσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ στην ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ.

Την ώρα που το κυπριακό πολιτικό σκηνικό σείεται καθημερινά εξαιτίας των διαδοχικών αντιπαραθέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, η Τουρκία προωθεί μεθοδικά τον στόχο της για λύση δύο κρατών.


Η σαφής και ξεκάθαρη πλέον στάση που τηρεί η τουρκική πλευρά, τέθηκε επίσημα ενώπιον ακόμα και της ειδικής απεσταλμένης του ΟΗΕ για το Κυπριακό. Ο ΓΓ ΟΗΕ θα πρέπει ν’ αξιολογήσει τις θέσεις και τις προθέσεις της κάθε πλευράς σε ότι αφορά το Κυπριακό και να σκεφτεί σοβαρά πριν την σύγκληση μίας Διάσκεψης, της οποίας το τέλος θα είναι προδιαγεγραμμένο από την αρχή.


Η Τουρκία εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες των μεγάλων δυνάμεων και υλοποιεί βήμα προς βήμα κάθε προκλητικό της στόχο, ενώ παράλληλα εκμεταλλεύεται και τον πλήρη αποπροσανατολισμό της ε/κ πλευράς.


Αντί στη δική μας πλευρά να παρατηρείται εγρήγορση για αντιμετώπιση από κοινού των τουρκικών προκλήσεων, προκύπτουν μόνο καθημερινές ανούσιες αντιπαραθέσεις που μοναδικό στόχο έχουν την πόλωση των ψηφοφόρων, με φόντο τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Ακόμα μία φορά, στο βωμό των μικροκομματικών συμφερόντων θυσιάζεται η ουσία που δεν είναι άλλη από την υπεράσπιση των συμφερόντων της πατρίδας μας.