Η Συμμαχία Πολιτών για δηλώσεις του εκπροσώπου ΓΓ ΟΗΕ για Κυπριακό

Ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ, σε χθεσινοβραδινές δηλώσεις του για το Κυπριακό, απέκλεισε την πιθανότητα να δοθούν «τελεσίγραφα» απ' τον ΟΗΕ σε περίπτωση που δεν καταλήξει θετικά η άτυπη πενταμερής Διάσκεψη.

Ως Συμμαχία Πολιτών εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για τη σχετική δήλωση, καθώς ο κ. Ντουζαρίκ ξεκαθάρισε ουσιαστικά ότι δεν τίθεται ζήτημα χρονοδιαγραμμάτων.


Ευτυχώς, την ώρα που κάποιοι στην Κύπρο ζητούν συνομιλίες με καθεστώς χρονοδιαγραμμάτων, τα Ηνωμένα Έθνη απορρίπτουν την εν λόγω ιδέα.


Όπως τονίσαμε και σε προηγούμενη μας ανακοίνωση, η διεξαγωγή συνομιλιών με χρονοδιαγράμματα, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, καθώς:

Αν αποδεχθεί η δική μας πλευρά χρονοδιάγραμμα στη διεξαγωγή των συνομιλιών, τότε παράλληλα θα πρέπει ν’ αποδεχθούμε είτε α) την επιδιαιτησία στο τέλος του χρονοδιαγράμματος, είτε ότι β) με την άδοξη λήξη του χρονοδιαγράμματος που δεν θα οδηγήσει σε ουσιαστικό αποτέλεσμα, τότε θα «νομιμοποιηθούν» τα εμπλεκόμενα μέρη να επιλέξουν άλλες διευθετήσεις, κάτι που βεβαίως θα ευνοήσει την Άγκυρα.