Η Συμμαχία Πολιτών για δηλώσεις Τατάρ και Κυπριακό

Οι νέες προκλητικές δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, στο παρά πέντε της σύγκλησης πενταμερούς διάσκεψης, αποτελούν νέο ηχηρό καμπανάκι για την επικίνδυνη τροπή που έχει πάρει το Κυπριακό. Απαιτείται σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα της Ε/κ πλευράς.

Δεν μάσησε τα λόγια του για ακόμα μία φορά ο κατοχικός ηγέτης, ξεκαθαρίζοντας με τον πλέον σαφή τρόπο ότι η τουρκική πλευρά επιδιώκει λύση δύο κρατών στο Κυπριακό. Παράλληλα, η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, αξιώνει γραπτώς τις θέσεις της κάθε εμπλεκόμενης πλευράς. Εκτιμούμε ότι μόνο η Ε/κ πλευρά και η Ελλάδα θα δώσουν γραπτώς τις θέσεις τους, με την Τουρκία το πιθανότερο να αποφεύγει να το πράξει, όπως εξάλλου είναι η πάγια τακτική της.


Ελπίζουμε ότι η δική μας πλευρά δεν θα υποπέσει σε νέες υποχωρήσεις ως ένδειξη καλής θέλησης, γιατί κάτι τέτοιο θα αποτελέσει νέο κεκτημένο για την τουρκική πλευρά. Συρόμαστε σε μία διάσκεψη κατά την οποία η Άγκυρα «νομιμοποιείται» να θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τη λύση δύο κρατών και τη Συνομοσπονδία, με τις ευλογίες του ΟΗΕ.


Η Συμμαχία Πολιτών ζητά τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για να συζητηθούν τα επόμενα βήματα της δικής μας πλευράς, στην κρίσιμη αυτή καμπή του Κυπριακού.
48 views0 comments